Nieuws

 

Alle nieuwsbrieven die de beeldend therapeut heeft verzonden zijn in het archief in te zien.

 

Kwalitatief onderzoek vaktherapie

Onderzoek hoe geestelijke gezondheid cliënten wordt vastgesteld n.a.v. observatie werkstukken, om zo behandelingsdoelen vast te stellen passend bij individuele behoeften en mogelijkheden. 

 

Meten effect Beeldende Therapie, Vaktherapie

Effect van Beeldende Therapie meetbaar maken. Artikel in ScienceGuide.

 

Beeldende therapie effectief bij Persoonlijkheidstoornissen

Promotieonderzoek van Susanne Haeyen: Beeldende therapie is effectief bij Persoonlijkheidsproblematiek blijkt uit RCT. Onderzochte interventie is relatief kortdurend en leidt tot vermindering van symptomen.

 

Beau Five Days Insite: Vaktherapie is waardevol

In Beau Five Days Insite belicht behandeling vaktherapie van TBS'ers. Door Beau wordt vaktherapie ook als waardevol beschouwd vooral door het DOEN en ERVAREN in plaats van alleen maar erover te praten.Bekijk hier het fragment.

 

Kwaliteitsstandaard Generieke Module Vaktherapieën

Vaktherapeutische werkwijzen zijn nu beschreven in een document. Er komt ook een patiëntenversie en vaktherapie gaat binnenkort ook benoemd worden als optie voor behandelingen op thuisarts.nl. Lees hier over de Generieke Module Vaktherapieën.

 

Opendag

Van 2 t/m 8 oktober 2017 vindt De Week van de Vaktherapie plaats. Op www.weekvandevaktherapie.nl kun je kijken welke activiteiten er bij jouw in de buurt zijn. Ik en mijn team geven een open dag met workshop, expositie, lezing en uitleg over vaktherapie op 8 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. In de Affuitenhal 1, Zaandam naast YADA YADA Market. Je bent van harte welkom!

 

Praktijkfolder

De praktijkfolder over vaktherapie, psychologische zorg in Purmerend is beschikbaar.

 

Voelen door te doen

Artikel over Purmerendse praktijk voor vaktherapie, De Beeldend Therapeut

Bron: Het Gezinsblad, 27 januari 2016

 

Testimonial ex-wethouder

Ex-wethouder heeft baat bij mindfulness training van De Beeldend Therapeut | GZ-vaktherapie.

Bron: Het Gezinsblad, 16 december 2015

Ex-wethouder heeft baat bij mindfulness training van De Beeldend Therapeut

 

 

Kanker en mindfulness

Vanaf 31 augustus start weer de Mindfulness & Beeldende therapie training specifiek voor kanker (ex-) patiënten en hun naasten, in het WIJ | Allemaal inloophuis. Leren omgaan met obstakels, aandacht voor ademhaling, focus, acceptatie, omgaan met gedachten, praktische toepassing. Dit zijn de onderwerpen die behandeld worden in de training Mindfulness. De training bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur. Je ontvangt een eigen werkboek. Nu zijn er nog plekken vrij, vol = vol. Eigen bijdrage per sessie is € 5,00.

 

TV-programma  

Op 4 juni 2015 was er een tv-uitzending i.s.m. Tooske & Bastiaan Ragas, hierin kun je zien hoe ik werk als beeldend therapeut. In het EO TV-programma "Zo zijn we niet getrouwd" heb ik Anneke & Rien behandeld met relatietherapie en rouwverwerking. Vanaf 37.36 kun je zien hoe ik vaktherapeutisch behandel. 

 

TV-opnamen

Op donderdag 9 april 2015 zijn er TV-opnames gemaakt in de praktijk van De Beeldend Therapeut voor het EO programma: "Zo zijn we niet getrouwd". Een echtpaar kreeg relatietherapie met de methodiek beeldende therapie. De tv-uitzending zal op 4 juni om 21.20 uur op NPO1 zijn.

 

Relatietherapie door beeldend therapie

 

 

Lezing

In het Zondagochtendblad  is een artikel geplaatst over de lezing "Kunst als therapie", die door GZ-Vaktherapeut Patricia Aarts wordt gegeven in de Bibliotheek Waterland.

 

Kunst als therapie

 

Publicatie

In het vakblad Tijdschrift voor Vaktherapie 2014/3 jaargang 10 is het kwalitatief onderzoek naar de effecten van expressietechnieken bij forensisch-psychiatrische patiënten gepubliceerd. Patricia Aarts heeft dit onderzoek uitgevoerd als bachelor thesis.

 

kwalitatief onderzoek vaktherapie exptressietechnieken

 

Artikel Praktijk voor beeldende therapie

In  het NoordHollands Dagblad is een artikel geplaatst over de eerste zelfstandige praktijk voor beeldende therapie, Vaktherapie, in Purmerend. Hier kun je het artikel bekijken.

 

Interview met De Beeldend Therapeut in het NHD

 

Artikel beeldende therapie Purmerend

In de wijkkrant Weidevenne, Purmerend mei 2014 5e jaargang, nummer 3. Artikel over praktijk voor psychosociale hulpverlening, Vaktherapie Beeldend, in de Weidevenne, Purmerend.

Psychosociale hulpverlening in Weidevenne Purmerend

 

September 2014

Tijdens maken van muziek even geen tics, zegt Spike gitarist van DI-Rect in het RTL 5-programma "Tourette on Tour".

 

Augustus 2014

NCRV documentaire "Getekend", over veteranen, PTSS en beeldende therapie.

 

April 2014

Vijf-delige radiouitzending in het programma "De Ochtend" op Radio 1; "Muziek maakt beter".

 

Februari 2014

Artikel over danstherapeut Jacques van Eijden in De Telegraaf: "Bewegen. Luisteren naar je lichaam. Kennis delen en mensen helpen. Dat zijn de vier pijlers waarop de loopbaan van Jacques van Eijden rust".

 

Januari 2014

Artikel op nationalezorggids.nl "Studenten Windesheim (opleiding voor vaktherapeuten) helpen cliënten RIWB aan het sporten".

 

Linkpartners:

De Meubelmakelaar

 

Meer artikelen over vaktherapie in de media.