Schematherapeutisch werker

Sinds oktober 2016 heb ik de basis- en de gevorderde schematherapie opleiding voltooid: Schema Therapy Advanced Level. In december 2018 ben ik opgenomen in een intervisiegroep specfiek voor schematherapie.

Dat maakt dat ik nu in het Register Schematherapie opgenomen ben als aspirant. Nadat mijn supervisietraject en ervaringsjaren voldoende zijn, deze gaan pas meetellen na mijn toelating intervisiegroep, kan ik mij registreren als junior schematherapeutisch werker.

 

In mijn geval is de scholing al voltooid, maar het supervisietraject nog niet. Als Schematherapeutisch Werker volg je dito opleiding als een Schematherapeut. Als HBO-er mag ik mezelf geen Schematherapeut noemen, maar Schematherapeutisch Werker.

 

Wat is schematherapie?

Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen, beter voor jezelf kunt zorgen en beter voor jezelf op kunt komen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar veranderen ook je gedachten en gevoelens. (Bron: schematherapie.nl).

 

Wat kan schematherapie voor mij betekenen?

Maak je steeds dezelfde fouten in je leven, terwijl je je hebt voorgenomen een volgende keer anders te reageren? Heb je last van hardnekkige gedragspatronen, die je niet kunt veranderen, ook al wil je dat heel graag? Merk je regelmatig dat je met je gezonde verstand best weet wat je zou moeten doen, maar dat je gevoel niet meewerkt en je een andere richting in duwt? Dan kan de schematherapeutische inzet helpen! (Bron: schematherapie.nl).

 

Vanuit mijn vakmanschap als vaktherapeut zal ik daar waar nodig, tijdens jouw therapie, schematherapeutische en/of systeemtherapeutische methodiek inzetten.  Ik vind het gebruikelijk om dit samen in overleg met jou als cliënt af te stemmen.

 

Zie mijn CV voor rmeer informatie; ook over de opleiding schematherapie.